Субота, 20.04.2024, 02:46
Автограф
Приветствую Вас Гость | RSS
Головна | Форум | Наші фото | Гостьова|Про Нас
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум "Славута Online" » Новости » Мини газета "Мой ПК" » Выпуск 1. (Основной.)
Выпуск 1.
tigreshkaДата: Понеділок, 14.01.2008, 11:50 | Сообщение # 1
Crazy Administrator
Группа: Адміністратори
Сообщений: 241
Репутация: 3
Статус: Offline
Сьогоднішні тенденції розвитку інформаційних технологій невблаганно залучають до лав своїх прихильників нових і нових користувачів, тобто нас із Вами. Комп’ютер відіграє неабияку роль у нашому житті. Сучасний ПК виконує порядку 1мільярда операцій в секунду. Не мало, так? За допомогою нього Ви зможете розв’язувати математичні задачі, вести бухгалтерські розрахунки, зберігати свої художні надбання, грати в ігри, дивитися фільми, слухати музику… Хочете переглянути чи надрукувати на принтері фото, зроблене Вашим новим цифровим фотоапаратом – будь-ласка, поспілкуватися із друзями у чаті – просимо, завантажити на свій мобільний нову скачану мелодію чи картинку – залюбки. Із всіма цими завданнями – до комп’ютера. Багато людей комп’ютер лякає своєю складністю, невідомими термінами і назвами. Але повірте – це враження обманливе.
Отож, якщо у Вас уже також виникло або посилилося бажання придбати свій власний ПК, звернемо Вашу увагу на деякі важливі моменти.
Цікаво, що перші комп’ютери для персонального використання з’явилися у кінці 70-х років минулого століття, під маркою відомої фірми-виробника комп’ютерної техніки ІВМ. Сьогодні ж можна придбати ПК на будь-який смак, для реалізації того чи іншого типу задач.
Розрізняють стаціонарні(ті, які встановлюються для роботи на постійному місці) та портативні (тобто такі, які можна легко переносити, ноутбуки) ПК.
До основних складових ПК відносяться системний блок, монітор, клавіатура та мишка.
У системному блоці знаходяться основні «життєві органи» ПК: материнська плата (основна плата комп’ютера, яка дозволяє взаємодію між всіма іншими компонентами), процесор (мікросхема, яка відповідає за виконання операцій ПК), вінчестер (жорсткий диск, використовується для довготривалого збереження інформації), оперативна пам’ять (використовується для тимчасового збереження даних, що використовуються у деякий момент користувачем), відеокарта (карта для відображення відео), пристрої читання та збереження інформації на гнучкі диски (флоппі-дисковод), пристрої для читання та запису на CD, DVD диски.
Монітори (пристрій для відображення інформації) розділяють на монітори із електронно-променевою трубкою (ЕПТ) та рідкокристалічні (РК). Основними фірмами-виробниками моніторів є такі фірми як Samsung, LG, BenQ, Sony, View Sonic та ін.
До комп’ютера можна підключати різні периферійні пристрої, такі як сканер, принтер, плотер, колонки, носії даних, модем, відеокамеру, мобільний телефон, фотоапарат.
Найпопулярнішою на сьогодні операційною системою (програма, яка дозволяє користувачу працювати із ПК) є Windows, програмний продукт компанії Microsoft. Ця компанія є лідером із виробництва програмного забезпечення у світі.


Свет и Тьма, Любовь и Ненависть, Добро и Зло...
 
Форум "Славута Online" » Новости » Мини газета "Мой ПК" » Выпуск 1. (Основной.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024