Четвер, 28.03.2024, 20:06
Автограф
Приветствую Вас Гость | RSS
Головна | Форум | Наші фото | Гостьова|Про Нас
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум "Славута Online" » Новости » Мини газета "Мой ПК" » Выпуск 3. (Выбор ПК (продолжение).)
Выпуск 3.
tigreshkaДата: Понеділок, 14.01.2008, 11:55 | Сообщение # 1
Crazy Administrator
Группа: Адміністратори
Сообщений: 241
Репутация: 3
Статус: Offline
Покупець, що прийшов у магазин за певним товаром і має якесь уявлення про цей товар, повинен мати можливість переглянути список його характеристик, виробника, термін сервісного обслуговування, дату виробництва, номер моделі та ін. За сукупності цих всіх ознак можна скласти загальну картину про бажану покупку. Товари комп’ютерного магазину не виняток, тут можна, в ідеалі, не тільки поспілкуватися із кваліфікованим продавцем та поглянути на комп’ютерну техніку, але й отримати прайс-лист (лист із цінами на комп’ютерну техніку станом на поточний період) даного магазину.
І в цьому випадку доцільно знати про те, що ж означає кожне слово у стрічці-конфігурації Вашого нового ПК, яку Вам записав продавець, чи то Ви самі знайшли у прайсі. Конфігурація – короткий запис характеристик основних складових ПК. Наведемо декілька прикладів конфігурацій сучасного ПК:
Celeron J346/256 Mb/100 Gb/GF 7600GS 128 Mb/CD-RW/LCD 17" Samsung 740N
Pentium 4 3.06/512 Mb/160 Gb/ATI X550 256Mb/DVD±RW/LCD 17" LG 1780Q
Athlon 64 3000+/512 DDR-2/160 Gb/ATI X1300 256Mb/DVD±RW/LCD 19" BENQ FP92E.
До переліку характеристик складових конфігурації зазвичай входять:
Модель процесора/об’єм оперативної пам’яті/об’єм вінчестера/модель та об’єм пам’яті відеокарти/ наявність CD- або DVD-пристрою/ тип, діагональ, модель монітора.
Зупинимося детальніше на кожному пункті конфігурації.
Модель процесора. Фірми Intel та AMD є провідними у галузі виробництва процесорів. Найпоширенішими моделями процесорів фірми Intel є Pentium 4 та Celeron, а фірми AMD – ATHLON, Sempron. Однією із важливих характеристик процесора, яку часто вказують у конфігурації, є його тактова частота. Відмітимо, що чим вища тактова частота процесора, тим вища його швидкість роботи (за умови, що порівнювані процесори знаходяться у одному модельному ряду). У зв’язку з цим виникло поняття розгону процесора.
Цікаво. У зв’язку із новітніми технологіями обома фірмами розроблено та успішно продаються моделі процесорів на двохядерній основі, Core 2 Duo від Intel та Athlon 64 X2 від AMD. А зараз активно розробляється чотирьох ядерна модель, Core 2 Extream від Intel та Altair від AMD.
Об’єм оперативної пам’яті. Нагадаємо, що оперативна пам’ять призначена для короткотривалого збереження даних, що дозволяє користувачу пришвидшувати роботу за ПК. Отже, існує пряма залежність між об’ємом оперативної пам’яті (128, 256, 512, 1024 Mb) та швидкістю реакції ПК на завантаження, збереження даних та ін. Можна придбати оперативку таких стандартів SDR, DDR,DDR-2 (із частотою шини пам’яті 266, 333, 400, 533, 667 MHz).
Об’єм вінчестера. Світовий інформаційний простір переповнений всеможливою інформацією, тому для її збереження потрібно все більше місця. Вінчестери об’ємом 40, 60, 80, 100, 120, 160, 200,320 Gb забезпечать надійну роботу із збереженими даними. А завдяки конкуренції на ринку жорстких дисків компаній Samsung, Seagate, Fujitsu, Maxtor, Hitachi, Western Digital приємно здивують покупців своєю вартістю.
Модель та об’єм пам’яті відеокарти. На світовому ринку представлено широкий вибір відеокарт, що дозволяє задовольнити смак найвибагливішого покупця. ATI, NVidia, ASUS ось далеко не повний список компаній, що забезпечують наш ринок якісним та надійним товаром. Наведемо для прикладу декілька моделей відеокарт, що орієнтовані на ПК середнього рівня: HIS 128 Mb ATI Radeon 9250, 128 Mb ASUS EN7300LE, XFX 256 Mb GeForce 7300GT.
Наявність CD або DVD-пристрою. Сучасний ПК як правило повинен мати пристрій для читання та (або) запису CD-, DVD-дисків. У конфігурації найчастіше зустрічаються абревіатури CD-ROM (пристрій для читання CD-дисків) CD-RW (пристрій для читання та запису CD-R (одноразового), CD-RW (багаторазового) дисків), Combo (пристрій для читання CD-,DVD-, та запису CD-дисків), DVD-ROM (пристрій для читання DVD-дисків), DVD±RW (пристрій для читання та запису СD- та DVD-дисків). Провідні фірми виробники пристроїв Teac, Nec, Lite On, Samsung, Lg, BenQ та ін.
Цікаво. На ринку носіїв даних представлено два нові стандарти HD DVD-, Blu-Ray- дисків, на які може бути збережено 15 Gb та 25 Gb даних відповідно, проти 700Mb для CD-, 4.7 Gb для DVD-дисків.
Найпоширеніші та найпопулярніші моделі моніторів і їх характеристики розглянемо в наступному номері. Сподіваюсь Ви не забуваєте робити підшивку статей в свою скарбничку знань.
Сподіваємося, що ця інформація допоможе у виборі Вашого ПК.


Свет и Тьма, Любовь и Ненависть, Добро и Зло...
 
Форум "Славута Online" » Новости » Мини газета "Мой ПК" » Выпуск 3. (Выбор ПК (продолжение).)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024