Субота, 20.04.2024, 07:30
Автограф
Приветствую Вас Гость | RSS
Головна | Форум | Наші фото | Гостьова|Про Нас
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум "Славута Online" » Новости » Мини газета "Мой ПК" » Выпуск 8. (Безопасность Вашего ПК.)
Выпуск 8.
tigreshkaДата: Понеділок, 14.01.2008, 12:26 | Сообщение # 1
Crazy Administrator
Группа: Адміністратори
Сообщений: 241
Репутация: 3
Статус: Offline
При сучасному рівні Інтернет-атак, різноманітності вірусів, спаму, троянських та інших шкідливих програм користувач навряд чи може спати спокійно, якщо обмежиться установкою на свій ПК єдиного безкоштовного антивірусного продукту. Це видно по результатах тестів: якщо з вірусами «в чистому вигляді» такі програми справляються, в цілому, непогано, то про шпигунські і рекламні програми цього сказати не можна. Але ж залишається ще спам, макровіруси, почтові черв’яки та інші «подарунки», які час від часу виникають на робочому столі після подорожі по мережі.
Тому в доповнення до такого антивірусу слід, як мінімум, установити брандмауер та спам-фільтр, а ще краще – придбати комплексну систему захисту ПК. Такі комерційні продукти зазвичай включають в себе антивірус, фільтр спаму, брандмауер, антишпигун та інші модулі і утиліти, необхідні для безпечної роботи в Інтернеті.

ОСНОВИ БЕЗПЕЧНОГО БРАУЗІНГУ.
Один ПК – один антивірус. Перш ніж встановлювати новий антивірус повністю знищіть старий та перезапустіть комп’ютер. Це ж саме стосується брандмауерів.
… а якщо два, то акуратно. Для більшої гарантії можна встановити на комп’ютер додатковий антивірус або анти шпигун. Проте при цьому потрібно простежити, щоб вони не заважали одне одному. Зокрема, в режимі монітора працює тільки один із продуктів, а при вимкненні іншого, наприклад, в режимі сканера, цей монітор необхідно відключити. Крім того, продукти не повинні заважати одне одному при обновленні сигнатурних баз.
Диск повинен бути «здоровим». Перед установкою антивірусу бажано перевірити стан жорсткого диску за допомогою системної утиліти Chkdsk. Для цього потрібно вибрати команду Пуск>Выполнить(Start>Run), ввести chkdsk та натиснути ОК.
Домовитися з мережею можна потім. Інколи, якщо комп’ютер, підключений до локальної мережі, має нестандартну настройку, після установки антивірусу(особливо брандмауера) система «зависає». В цьому випадку потрібно тимчасово відключити комп’ютер від мережі, дочекатися остаточної установки захисного ПЗ(програмного забезпечення), знову підключитися до мережі і настроїти мережеві параметри (зазвичай це робиться в автоматичному чи напівавтоматичному режимі).
Спільний друк та доступ до файлів. Зазвичай при установці брандмауера створюються стандартні правила спільного друку та доступу до файлів. Якщо ж цього не відбувається, і програма не допускає сторонніх на диск та до принтера, потрібно вручну «дозволити» вихідний ТСР-трафік через порт 1023 та вхідний – через порт 139.
Записуйте проблеми. Якщо антивірус повідомляє про якісь проблеми – наприклад, виявлених підозрілих файлах – записуйте чи копіюйте точний текст повідомлення, а ще краще – зробіть копію екрану. Це пригодиться, коли будете шукати відомості про цю проблему в Інтернеті.
Своєчасно обновляйте бази. Без свіжих баз ефективність антивірусу падає в десятки разів. В більшості випадків, коли комп’ютер постраждав від вірусу при встановленому захисному ПЗ, на ньому були виявлені застарілі сигнатурні бази.
Боротися з вірусам потрібно всім разом. Якщо програма виявила підозрілий об’єкт, та не змогла його знищити, перешліть його в антивірусну лабораторію. Її адреса зазвичай наводиться в справ очній системі антивірусу.
Піймала себе на думці, що пишу про брандмауер, як про щось відоме для Вас, не давши пояснення.
До появи ПК і вірусів “Брандмауером” називали високу стіну із вогнетривкої цегли, яка перешкоджала розповсюдженню пожежі в тісних міських кварталах. Зараз немає необхідності будувати подібні стіни в містах а в віртуальному світі де дуже тісно, і вірусні епідемії миттєво переносяться з однієї мережі в іншу – це необхідність. Тому сьогодні брандмауерами (по англійському firewall), або захисними екранами, називаються програми та пристрої які перешкоджають потраплянню вірусів та інших шкідливих програм з інтернету в ПК користувачів чи його локальну мережу.
І ще одне, можливо, невідоме слово – браузінг. Це перегляд сторінок в Інтернеті.
Бажаю Вам, дорогі читачі, безпечної роботи на Вашому ПК.


Свет и Тьма, Любовь и Ненависть, Добро и Зло...
 
Форум "Славута Online" » Новости » Мини газета "Мой ПК" » Выпуск 8. (Безопасность Вашего ПК.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024