П`ятниця, 19.04.2024, 13:56
Автограф
Приветствую Вас Гость | RSS
Головна | Форум | Наші фото | Гостьова|Про Нас
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум "Славута Online" » Новости » Мини газета "Мой ПК" » Выпуск 10. (Ноутбуки.)
Выпуск 10.
tigreshkaДата: Понеділок, 14.01.2008, 12:30 | Сообщение # 1
Crazy Administrator
Группа: Адміністратори
Сообщений: 241
Репутация: 3
Статус: Offline
Ноутбук

Ноутбук (англ. notebook – записник), старіша назва лептоп (англ. laptop - "на колінах") — невеликого розміру мобільний персональний комп'ютер.
В залежності від розмірів, ваги, можливостей та призначення розрізняють декілька типів ноутбуків:
• суб-ноутбук (ультра портативні)
• тонкий-та-легкий (англ. Thin-and-lights)
• середнячки (англ. Medium-sized)
• замінники настільного комп'ютера (Desknote від англ. "Desktop" + "Notebook")
• для користування в складних навколишніх умовах
Мобільність чи стабільність
Який комп’ютер придбати: ноутбук чи звичайний настільний? Зараз вибір визначається не стільки їхньою ціною, скільки функціональними можливостями і зручністю екс¬плуатації.
Вибір багато в чому залежить від пріоритетності критеріїв оцінки того чи іншого варіанта. За аналітичними даними, за останній час термін амортизації комп’ютерної техніки зменшився з 4-х до 3-х років. Тому, на наш погляд, основну увагу варто приділити проблемі продовження життя ПК — можливості модернізації системи. На другому місці така характеристика, як продуктивність — сучасні комп’ютери вийшли на досить високий рівень за цим показником. І, нарешті, мобільність — можливість користуватися комп’ютером не тільки за своїм робочим столом.
Можливий апгрейд
У цьому аспекті ноутбук програє настільному ПК. У ньому можна модернізувати тільки окремі компоненти:
• наростити оперативну пам’ять (є другий роз’єм);
• поставити місткий вінчестер.
Позаяк про заміну процесора не йдеться, варто купувати ноутбук з більшою продуктивністю, ніж треба на момент купівлі. У настільного ПК проблеми апгрейду, можна сказати, немає. Це своєрідний конструктор, який дозволяє створити практично будь-яку конфігурацію. З огляду на невисокий рівень цін на його комплектуючі, можна протягом довгого часу підтримувати ПК у стані, що відповідає сучасним вимогам.
Резюмуючи, можна сказати, що в ноутбука можливості модернізації обмежені, у той час як настільний ПК можна апгрейдити досить довго.
Продуктивність
Для ноутбука продуктивність — параметр не найважливіший. Купуючи мобільний ПК, більшу увагу приділяють оснащенню, якості екрана. Сучасні моделі досить швидкі для виконання офісних задач. У цьому плані не буде жодних проблем у моделі на основі технології Centrino. А от «бюджетні» ноутбуки з процесором Mobile Celeron дещо поступаються за продуктивністю настільним системам із процесором Celeron. Це особливо яскраво видно на прикладі жорстих дисків і відеокарт.
Більш того, ноутбук до того ж відстає (на 5-8%) від настільного комп’ютера з аналогічним за тактовою частотою процесором, обсягом оперативної і відеопам’яті. Усе це викликано конструктивними особливостями корпуса ноутбука, для якого розробляють спеціально зменшені компоненти.
Мобільність
За цим показником ноутбук, звичайно, поза конкуренцією. Ноутбук відрізняється не тільки своїми малими габаритами, володіючи повноцінною функціональністю. Це «маля» до того ж має вбудовану батарею, здатну живити всі свої компоненти, забезпечуючи 4-6 годин автономної роботи. Батарея відіграє роль джерела безперебійного живлення, і у випадку відключення живлення всі дані користувача залишаються цілими і непошкодженими.
Одже мобільність і малогабаритність — це основна функціональна перевага ноутбука над звичайним ПК.
Порівнюємо вартість
Провiвши вартісний аналіз мобільного і настільного варіантів, можу в1дм1тити що особливої різниці в ціні між мобільним і настільним рішенням з аналогічними технічними характеристиками зараз немає.
На мою думку, попит на ноутбуки підвищується завдяки зниженню вартості цих пристроїв і наближенню цінового діапазону до показників, характерних для звичайних ПК. Найбільшою популярністю у покупців користуються ноутбуки в ціновому діапазоні від 4 до 6 тисяч гривень. В той же час, для комп'ютерів ця цифра варіюється від 2,5 до 3,5 тисяч гривень (вартість системного блоку без монітора).
В цьому році настільні системи коштують на 20 — 30% дешевше ніж ноутбуки. Рік тому цей показник становив 50 — 70%. Тенденція вирінювання цін очевидна.
Представники компанії "DiaWest", однієї з найбільших комп'ютерних роздрібних мереж в Україні, заявили про зростання популярності ноутбуків в нашій країні. За інформацією "DiaWest", в 2006 році компанією було продано 30% ноутбуків від загальної чисельності реалізованих персональних комп'ютерів (ПК).
Нагадаємо, за наслідками досліджень, проведених компанією IDC в III кварталі, в Україні до п'ятірки найбільш популярних виробників ноутбуків увійшли "Asus", "Acer", "Dell", "Samsung" і "Toshiba", забезпечивши в сумі 78,6% постачань портативних ПК до України (у II кварталі - 77%). Найкращу динаміку, в порівнянні з II кварталу 2006 року, продемонстрували компанії "Acer" і "Asus", що збільшили збут своїх ноутбуків на 64,8% і 55,4% відповідно, що значно випереджає середньоринкові показники (20%).


Свет и Тьма, Любовь и Ненависть, Добро и Зло...
 
Форум "Славута Online" » Новости » Мини газета "Мой ПК" » Выпуск 10. (Ноутбуки.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024