Четвер, 28.03.2024, 15:21
Автограф
Приветствую Вас Гость | RSS
Головна | Форум | Наші фото | Гостьова|Про Нас
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум "Славута Online" » Новости » Мини газета "Мой ПК" » Выпуск 4. (Мониотры и Принтеры)
Выпуск 4.
tigreshkaДата: Понеділок, 14.01.2008, 11:57 | Сообщение # 1
Crazy Administrator
Группа: Адміністратори
Сообщений: 241
Репутация: 3
Статус: Offline
Монітори, принтери …

Дорогі читачі рубрики “Фаховий підхід” готуючи до випуску низку статей про ПК я думала як краще подати цей величезний пласт інформації: з точки зору професіонала чи простого споживача, пізнавально і доступно? Вибрала – професійно, але доступно. У попередніх статтях Ви отримали інформацію про конфігурацію ПК, про його складові частини, ознайомились з новими словами зв’язаними з ПК. Надалі я буду більше подавати своїх спостережень і власне своїх порад, щодо придбання периферійних пристроїв(моніторів, принтерів, сканерів, модемів,…).
Монітори (пристрої для відображення інформації) розділяють на монітори із електронно-променевою трубкою (ЕПТ) та рідкокристалічні (РК). Слід відмітити зростання попиту на РК-монітори, а, відповідно, бурхливий розвиток у цій галузі та постійне зниження цін на них.
Для кожного монітора існує ряд характеристик, по значеннях яких можна робити висновки про можливості монітора, його якість.
Діагональ монітора визначається у дюймах (14", 15", 17", 19", 20"). Існує пряма залежність між ціною монітора та розміром його діагоналі. Частота оновлення екрану (60, 65, 75, 85 Гц) задається у герцах. При неправильному заданні цієї опції спостерігається явище, відоме як мерехтіння екрана. Час відклику монітора (25, 16, 8, 4, 2 мс) показує у мілі секундах час реакції монітора на дії операційної системи. Кут огляду (160º/160º, 178º/178º) вказує на величину кута у градусах, під яким Ви можете бачити на моніторі коректне зображення. Роздільна здатність монітора (800х600, 1024х768, 1280х1024, 1600х1200) вказує на щільність розміщення пікселів( графічних крапок на 1 дюйм) на площині екрана.
Цікаво. Я вважаю що для роботи з графічними зображеннями (фото, дизайнерські розробки в кольорі, тощо) краще використовувати звичайний монітор (ЕПТ). Передача гамми кольорів та можливість його колібровки(відповідність кольорів на екрані та принтері) значно краща чим для моніторів РК(TFT). Найбільшим попитом на ринку нашого регіону користуються монітори з діагоналлю в 17дюймів. Я особисто віддаю перевагу моніторам Samsung 795DF із звичайних, та моніторам фірми BenQ із TFT.
Чи можна було років 10 тому за невелику ціну придбати пристрій для сканування зображень, їх друку чи ксерокопіювання, тим більше в кольорі? Сьогодні ж, магазини, що спеціалізуються на продажі комп’ютерної техніки пропонують всеможливі варіанти цих дуже корисних для дому і офісу пристроїв.
Принтери. Як правило їх поділяють на три типи: матричні, струменеві та лазерні.
Матричний принтер працює за технологією, яка забезпечує відображення будь-якого символу у матриці, що утворюється спеціальним розміщенням голок. До переваг цього принтера безперечно належать низька вартість друку(головний витратний матеріал стрічка від 1.50-7.50, або катрідж 3.50-15.00грн. та можливість використовувати папір самої низької якості, чи самокопіруючий папір), недоліками ж є низька якість друку, не висока швидкість роботи, шум. Ціна від 750 грн(А4) до 1450 грн (А3). Не рекомендую для дому чи офісу де потрібна оперативна видача документів(виписка, каса, тощо). Але можу рекомендувати принтери А3 формату, зокрема Epson LX 1170 або Epson FX1170 для робочого місця бухгалтера по зарплаті. Принтери досить надійні, економні і легкі в обслуговуванні.
Струменевий друк, або безударне точкове високошвидкісне нанесення крапель із мікроскопічних отворів картриджа на робочу поверхню (папір, диск) набуло сьогодні високої популярності серед користувачів. При виборі струменевого принтера слід пильну увагу приділити співвідношенню вартості самого принтера та картриджів до нього.
Струменеві принтери як правило використовують 4 кольори: голубий(Cyan), пурпурний (Magenta), жовтий (Yellow) і звичайно чорний (Black). Фото принтери використовують ще додаткові кольори. Але друк фотографій на струйних принтерах дороге задоволення. Ціна фотопаперу за 1 листок – 0.56грн. до 6грн. в залежності від товщини та фірми виробника.
Цікаво. На сьогоднішнішній день є в продажі принтери, що коштують 200-250грн. Нікому із своїх клієнтів не рекомендую такого принтера. Розказую, переконую. Комплект картриджів до такого принтера коштує як сам принтер. Чорнила в картриджах(а це 10-20гр) вистачає на 100-150 сторінок тексту. Пропоную принтери Canon, Epson, Hewlett-Packard. Їх ціна від 350грн. і вище. Картриджі неоригінальні від 14грн. до 130грн. Струменевий принтер це ідеальне вирішення для використання вдома. При якісному обслуговуванні та регулярному користуванні працює стабільно і багато років. Не рекомендую для офісів – собівартість друку висока, роздруківки бояться попадання води.
Прошу: - не ставити принтер біля обігрівачів, батарей, на вікно на пряме сонячне проміння;
- не залишати без використання тижнями чи місяцями(висихає чорнило);
- виймати катрідж на заправку безпосередньо перед заправкою і повертати його на місце зразу після заправки;
- заправляти в спеціаліста (10грн.) або ж самому уважно вивчивши інструкції;
- використовувати лише відповідні чорнила.
Увага! Один і той же катрідж навіть при дотриманні всіх норм вам не вдасться заправити більше 5-8 разів. Отже: хочеш їхати – треба заправляти.
Лазерні принтери використовують технологію, у основі якої лежить статична електрика. Друк здійснюється завдяки притяганню протилежно заряджених паперу та малюнка (попередньо нанесеного лазером) тонера на барабан прінтера. Слід відмітити, що широкого розповсюдження набули саме монохромні (чорно-білі) лазерні принтери, у зв’язку із хорошим співвідношенням ціни та якості друку.
Рекомендую для використання в офісах, вдома, студентам. Однієї заправки вистачає на 1500-3000 копій при 6% заповненні листка. При акуратному користуванні один катрідж ми заправляємо до 8разів. Щоб продовжити роботу катріджа міняємо барабан і ще 2-3 заправки він служить.
Поради щодо користування лазерним принтером такі:
- сухий, рівненько складений папір;
- при затягуванні декількох листків одночасно – вийміть катрідж і потягніть листки в напрямку їх руху, а не вверх чи на себе з лотка;
- не кип’ятіть чайник поблизу лазерного принтера чи копіювального апарату;
- використовуйте папір відповідної товщини без блискіток та наклейок;
- не засвічуйте лишній раз барабан;
- не протирайте барабан нічим (спирт, горілка, вода) – зруйнуєте покриття;
- не заправляйте самі (категорично), заправка це не тільки засипання порошку(докладніше в наступних номерах);
- не друкуйте одночасно велику кількість листків – 50-100 друкуємо, 5 хв. перепочинку;
Увага! Більшість наших клієнтів мають принтери, які відносяться до класу – для малого бізнесу, тобто друк в рік не більше 10000 копій. Їх ціна при покупці від 700 до 1000 грн. А друкуємо стільки, скільки треба. Кількість копій що надрукував ваш принтер з початку експлуатації можна визначити, надрукувавши сторінку стану принтера. Я при кожній заправці свого принтера її друкую, надписую дату і в папку. Маю дані для аналізу роботи. Керівникам для перевірки ефективності роботи принтера і використання паперу досить корисна функція.
Цікаво! Один із перших лазерних принтерів був представлений фірмами Canon та HP – HP LaserJet у 1984 році і друкував біля 8 копій за хвилину. Сучасний кольоровий лазерний принтер середнього рівня друкує біля 20 кольорових та 25 чорно-білих копій у хвилину.
Отже, підсумовуючи сказане: повнокольоровий принтер для дому, та для деяких функцій офісу – струменевий; для офісів, для дому – лазерний, а матричний для дуже економних людей, які нікуди не поспішають.


Свет и Тьма, Любовь и Ненависть, Добро и Зло...
 
Форум "Славута Online" » Новости » Мини газета "Мой ПК" » Выпуск 4. (Мониотры и Принтеры)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024