П`ятниця, 26.04.2024, 13:11
Автограф
Приветствую Вас Гость | RSS
Головна | Форум | Наші фото | Гостьова|Про Нас
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум "Славута Online" » Новости » Мини газета "Мой ПК" » Выпуск 6. (Обслуживание.)
Выпуск 6.
tigreshkaДата: Понеділок, 14.01.2008, 12:18 | Сообщение # 1
Crazy Administrator
Группа: Адміністратори
Сообщений: 241
Репутация: 3
Статус: Offline
Обслуговування
Аналізуючи ринок ПК на Славутчині за 10 років можу відмітити такі поломки що зустрічалися найчастіше:
- вихід з ладу жорстких дисків(вінчестерів). Це був недолік виробників, мінялися згідно гарантійних талонів на нові;
- вихід з ладу блоків живлення в системних блоках. Причини таких поломок коротко можу проаналізувати так:
1) Якщо Ваша незаземлена розетка, м’яко кажучи, тримається на чесному слові – Ваш блок живлення обов’язково вийде з ладу і тільки сподівайтесь, щоб залишилися цілими материнська плата та процесор.
2) Якщо немає належної вентиляції, і Ваш системний блок постійно перегрівається, (столи з шафою і закритою задньою і боковими кришками) – імовірність виходу його з ладу досить висока.
3) Перевищений рівень запиленості вентилятора БЖ (навіть в будинках чи квартирах з відмінною чистотою – подушковий пил).
4) І звичайно перепади напруги в мережі.
Це далеко не всі причини виходу з ладу блоку живлення, можливий і брак виробника, але це ті що найбільше зустрічаються нам в процесі роботи.
Щоб запобігти таким поломкам я рекомендую проводити профілактичні чистки вентилятора (УВАГА! Тільки на видув і ніколи на всмоктування). Така чистка в нашому центрі коштує 10 гривень.
Слідкуйте за доступом повітря до системного блоку. Не використовуйте його як підставку для паперу, квітів, кави. Передумовою виходу з ладу блока живлення часто буває підвищений рівень звуку при його роботі – вентилятор гуде. Досить часто приходиться бачити, що при цьому роблять користувачі: кулаком чи долонею луплять по системному блоці. Я думаю, що коментарі тут непотрібні.
На третьому місці вихід з ладу CD приводів. Як правило, це стається внаслідок використання дисків з тріщиною, чи з великою кількістю пошкоджень. Є звичайно й дешеві приводи низької якості. Декілька років тому був період коли диски в СD приводах розбивалися на дрібні кусочки. Навіть два чи три рази при цьому була пошкоджена головка привода. Аналізуючи цю поломку головною причиною я вважаю низьку якість самих дисків.
Дуже рідко виходять з ладу процесор, пам’ять, материнська плата, відео карта.
Багато роботи добавляють нам молоді хакери, які «вміють» інсталювати, деінсталювати будь-який програмний продукт і відремонтувати будь-яку поломку. Я вітаю їх старанність та бажання вдосконалювати свої навики, але, повірте, краще нехай вони експериментують зі своїми ПК, а не з Вашим, особливо якщо він на гарантії.
Особлива увага приділяється роботі з принтерами.
Частково в попередній статті було розглянуто, як правильно експлуатувати принтери.
Щодо їх обслуговування хочу відмітити наступне. Картриджі, які ми заправляємо, регенеруємо в цивілізованих країнах є одноразового використання. Але їх ціна від 60 до 100 доларів заставляє це робити. Заправка проводиться наступним чином.
.
.
.
Лазерні принтери мають такі характерні поломки: вихід з ладу термоплівки. Результат фізичного пошкодження клієнтом – 99% (при застряганні паперу – виривають пінцетом, ножицями, ножем). Попадання постороннього предмету: скрепки, пшениця, скоби до стиплера. Велика кількість друку за короткий період. З часом приходиться міняти механізм подачі паперу по 1 листочку.
Електроніка.


Свет и Тьма, Любовь и Ненависть, Добро и Зло...
 
Форум "Славута Online" » Новости » Мини газета "Мой ПК" » Выпуск 6. (Обслуживание.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024