П`ятниця, 29.03.2024, 00:48
Автограф
Приветствую Вас Гость | RSS
Головна | Форум | Наші фото | Гостьова|Про Нас
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум "Славута Online" » Новости » Мини газета "Мой ПК" » Выпуск 7. (Системы автоматического распознавания текста.)
Выпуск 7.
tigreshkaДата: Понеділок, 14.01.2008, 12:24 | Сообщение # 1
Crazy Administrator
Группа: Адміністратори
Сообщений: 241
Репутация: 3
Статус: Offline
Перевести документ з комп’ютера на папір – задача принтера. А назад, з паперу в комп’ютер, - сканера та спеціального програмного забезпечення ORC-системи
СИСТЕМИ ОПТИЧНОГО РОЗПІЗНАВАННЯ символів (Optical Character Recognition - OCR) призначені для автоматичного введення в комп'ютер друкованих документів. Споконвічне зображення, отримане зі сканера або цифрової фотокамери, - це не текст, що редагується, а всього лише растрове зображення. OCR-система ділить цю картинку на фрагменти, виділяє в них символи й розпізнає їх. Ми вирішили порівняти функціональність і швидкість роботи найпоширеніших у нас OCR-систем, що підтримують кирилицю, - ABBYY FineReader 8.0 Professional й OmniPage 15 Professional.
OSR-ПОЛІГЛОТ
Кожна наступна версія FineReader швидше розпізнає все більш складні тексти. В останній, восьмій, версії «поріг чутливості» знизився до роздільної здатності у 200 dpi. Завдяки цьому з'явилася можливість, по-перше, прискорити сканування документів, а по-друге, розпізнавати тексти, зняті цифровою фотокамерою з роздільною здатністю від п'яти мегапікселів. Інакше кажучи, можна, наприклад, прийти в бібліотеку, відзняти потрібні сторінки й піти додому, минаючи чергу на ксерокопіювання.
З інших функцій, що з'явилися в FineReader 8, слід зазначити інтеграцію в Microsoft Office, додаткової утиліти для розпізнавання копій екрана Scre-enshot Reader й убудовану навчальну систему для починаючих користувачів.
Установка FineReader максимально автоматизована. У стандартному режимі від користувача потрібно лише вибрати папку, у яку буде встановлена програма, і мову інтерфейсу. При вибірковій установці можна відмовитися від інсталяції компонентів, які вам не потрібні. Останній етап установки FineReader - активація системи. Це можна зробити за допомогою дискети, що входить у комплект поставки, по електронній пошті або через інтернет. Ще кілька років назад найпоширенішим був перший варіант, однак зараз флоппі-дисководи поступово відходять минуле, і користувачам все частіше доводиться активувати продукти по мережі.
Інтерфейс FineReader добре продуманий з погляду ергономіки. Можливість перемикання системи меню на російську й українську мови вигідно відрізняє програму від американського конкурента. Кнопки основних режимів роботи з великими піктограмами й підписами винесені на окрему панель. Перша із цих кнопок, Scan&Read, запускає майстер сканування і розпізнавання текстів. З його допомогою можна швидко відсканувати, відкрити, розпізнати і перевірити орфографію тексту. Потім другий майстер, збереження результатів, допомогає зберегти документ чи окремі сторінки в форматі doc, xsl чи pdf, відправити по електронній пошті чи скопіювати в буфер обміну. Таким чином, розпізнавання сторінки зводиться буквально до декількох клацань мишкою.


Свет и Тьма, Любовь и Ненависть, Добро и Зло...
 
Форум "Славута Online" » Новости » Мини газета "Мой ПК" » Выпуск 7. (Системы автоматического распознавания текста.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024